Kerststallententoonstelling

Op 9 december j.l. hebben 25 van onze leden een bezoek gebracht aan de Kerststallen tentoonstelling in de kloosterbibliotheek van Wittem.

Meer dan 150 kerstgroepen zijn er te bezichtigen, groot en klein, kleurig of ingetogen, van hout, steen of glas, uit allerlei delen van de wereld. Stilstaande figuurtjes. Maar achter de grote en kleine beeldjes zit het verhaal van mensen die op weg gingen: Jozef en Maria op weg naar Bethlehem, de herders en de wijzen, op zoek naar het kind.
Het Thema van de tentoonstelling van dit jaar: op weg gaan.... bijvoorbeeld naar Bethlehem anno 2014.
Bij terugkomst was iedereen enthousiast over zowel de tentoonstelling als ook de aangeboden koffie met kerstbrood. Het was voor de deelnemers een geslaagde middag waar cultuur en ontmoeting aandacht kregen. Bedankt aan de chauffeurs die hun auto ter beschikking stelden.

kerststallententoonstelling kerststallententoonstelling
kerststallententoonstelling
De voorzitter opent de bijeenkomst
kerststallententoonstelling